Ga naar de inhoud

In de omgeving van de camping

Burgh-Haamstede
Burgh-Haamstede ligt in het noorden van Zeeland en in het westen van het eiland Schouwen-Duiveland. Net als in andere delen van de provincie Zeeland zijn de prachtige stranden ook hier niet versteend tot promenades, parkeerplaatsen en lange rijen van hoge gebouwen. Het golvende zandheuvel landschap – inclusief zandverstuivingen, valleien en duinweiden – worden bijna overal verklaard tot (gecertificeerd) natuurgebied. Jaar na jaar wordt in deze speelse uithoek van water en land de meeste zonuren in Nederland gemeten.
Burgh en Haamstede zijn beter bekend als Burgh-Haamstede. Burgh en Haamstede zijn nauwelijks van elkaar te onderscheiden en ze vormen samen een prachtige plaats om een langere tijd te verblijven. Alle accommodaties liggen in een bosrijke omgeving, dicht bij het strand. Je vindt hier alle soorten verblijfstoerisme. Er is voor ieder wat wils.

Strand
Het strand van Burgh-Haamstede is enorm uitgestrekt. Een mooie kustplaats met circa 17 kilometer zandstrand. Bij de Verklikkerduinen wordt het zelfs honderden meters breed. Volgens meteorologen heeft de provincie Zeeland in de zomermaanden de meeste zonuren van Nederland.
De stranden zijn schoon en zijn verdeeld in verschillende secties. Zo is er een familiestrand, een watersportstrand, een luxe strand en een natuurstrand. Er is keuze genoeg, je hoeft er slechts een te kiezen! In deze kustplaats zul je zeker een strand vinden dat aan je wensen voldoet. Er zijn speciale regels voor al deze stranden, die ervoor moeten zorgen dat bezoekers er veilig en op een plezierige manier aan recreatie kunnen doen. Deze regels en strandsecties worden genoemd op borden die op iedere strandopgang zijn geplaatst.

Dorp
In feite zijn het tweelingdorpen die zijn samengegroeid: Haamstede en Burgh. Samen vormen ze een belangrijke kustplaats in – wat je niet meteen zou verwachten – een bebost gebied. Beide dorpen hebben nog steeds goed herkenbare kerkringen. In het midden van de oorspronkelijke ringdorp Haamstede ligt de Nederlandse Gereformeerde Kerk, gebouwd in 1525. Het is aangenaam om te vertoeven in een van de vele terrasjes in de Noordstraat onder de schaduwrijke kastanjebomen.
Het Transferium (Renesse) is uniek in deze regio, wat tevens gezien kan worden als een soort van toeristenattractie. Om het gebied arm aan auto’s te maken (voetgangersvriendelijk), heeft de lokale overheid een grote parkeerplaats ontworpen, het Transferium, waar je auto dag en nacht onder toezicht staat. Een uitgebreide busdienst langs de accommodaties naar het strand, de dorpscentra en het achterland, levert voldoende transport mogelijkheden. Maar je kunt dit allemaal natuurlijk ook per fiets doen.

Bezienswaardigheden
Schuin tegenover de kerk van Haamstede biedt een groot hek toegang tot het kasteel van Haamstede. Na het betreden van het hek ligt het kasteel van Haamstede recht voor je. Dit indrukwekkende kasteel is gebouwd op Romeinse bouwoverblijfselen. Na de verwoesting van 1525, veroorzaakt door een brand tijdens het Spaanse tijdperk, is het kasteel herbouwd en kreeg het zijn huidige uiterlijk.

Vuurtoren West Schouwen Haamstede De West Schouwen of Westerlichttoren is de bekende vuurtoren van Haamstede.
De vuurtoren bevindt zich in de duinen bij Nieuw-Haamstede, waar je mooie wandelingen door het duinlandschap kunt maken. De toren is ontworpen door L. Valk en behoedt de scheepvaart van de Noordzee sinds 1837.
Met zijn 53 meter hoogte (boven het maaiveld) …Vuurtoren 1, Burgh-Haamstede

Omgeving
Wie Schouwen-Duiveland zegt, denkt aan zee, strand, duinen, wind en water, maar ook aan natuur, ruimte en openheid. Het is hier goed toeven voor watersporters, fietsers, wandelaars, strand- en natuurliefhebbers. En ook degene die het gestreste leven van alledag wil ontvluchten, is op of rond het eiland op de juiste plaats.

Voor de jongeren die een actieve ‘disco-vakantie’ willen, is de uitgelezen plaats in de omgeving natuurlijk Renesse. Met zijn vele bars, disco’s, kroegen en restaurants heeft deze badplaats een grote aantrekkingskracht op zowel de regio als vele vakantiegangers.
Monumentenstad Zierikzee is een verademende halte in het gevarieerde achterland van Schouwen-Duiveland. In Dreischor vindt je zowel een charmant ringdorp als heerlijke wijn. De Oosterschelde is een van de meest onderschatte natuurparken van Nederland en watersporters kunnen hier alle windrichtingen uit.

Tips
• Bezoek de gemoedelijke plaatsen Renesse, Domburg, Veere of het historische Zierikzee met zijn veel bezienswaardigheden.
• Ontdek Schouwen-Duiveland via een van de vele mooie fiets-, moutainbike-, wandel-, ruiter- en skeelertochten.
• Lekker uitwaaien tijdens een lange strandwandeling is dé manier om helemaal tot rust te komen.

Diverse winkels Burgh-Haamstede:
1. Brood- en Banketbakkerij Sonnemans
2. Bakkerij in de Soete Suikerbol
3. Supermarkt AH Burghseweg
4. Supermark Aldi

Toeristenmarkt:
De wekelijkse toeristenmarkt in Burgh-Haamstede is er gedurende de zomer op donderdagen van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Deze markt vindt plaats in de Noordstraat en de Ring.

Websites over:

Schouwen-Duiveland agenda:
Zeeland evenementen:
Concert at Sea:
Dreischor, De Kleine Schorre wijnhoeve:
Eten en drinken op Schouwen-Duiveland:
De mooiste attracties rond Schouwen-Duiveland:
Grote Vlooien/Brocantemarkt Zierikzee:
Staatsbosbeheer activiteiten:
Natuurmonumenten:
Rondvaarten Burghsluis en Grevelingen
Bioscopen Zierikzee en Goes